Over ons

Stichting Middelburg Beweegt is er voor iedereen die (meer) wil wandelen. We willen een positieve bijdrage leveren aan het gezond ouder worden. Door in groepen te wandelen en te oefenen werkt u aan uw conditie. U houdt de gewrichten soepel, versterkt de spieren en verbetert de balans. Dit verkleint de kans op vallen en bevordert de vitaliteit. Samen bezig zijn is vooral ook heel gezellig.

Onze groepen kennen een groot niveauverschil. Het gebruik van een rollator of wandelstok is bij veel groepen geen enkel probleem. Er zijn ook groepen waar dit vanwege het tempo of de gekozen paden niet handig is. Dit staat dan duidelijk aangegeven. We hebben als doel: in elke wijk van Middelburg een buiten-beweegactiviteit.

Geregeld organiseren wij ook wandelingen op een andere locatie, of doen we mee met andere beweegactiviteiten zoals de Challenge Day van Zeeland in Beweging (ZIB). Via onze nieuwsberichten en nieuwsbrieven informeren wij u daarover.

Bestuur

Alle bestuursleden en begeleiders organiseren een soepel verloop van Middelburg Beweegt op vrijwillige basis.

Jan Reuvers

Voorzitter

Over ons - Marlies van der Stoel

Marlies van der Stoel

Secretaris

Cora Hannewijk

Penningmeester

Over ons - Piet Kruithof

Piet Kruithof

Coördinator bewegen

Adviescommissie

Anne en Marien, werkers en bestuurders van het eerste uur, staan het bestuur met raad én daad bij, gevraagd en ongevraagd

Over ons - Anne Tazelaar

Anne Tazelaar

Over ons - Marien Boonman

Marien Boonman

Begeleiding

Beweegpaden

Over ons - Jacqueline van Hoorn

Jacqueline van Hoorn

Beweegpad Griffioen

Over ons - Anneke Bosman

Anneke Bosman

Beweegpad Griffioen

Over ons - Jeroen Meert

Jeroen Meert

Beweegpad Klarenbeek

Over ons - Max Dagevos

Max Dagevos

Beweegpad Klarenbeek

Wandelgroepen

Over ons - Annie Oppeneer

Annie Openneer

Algemeen

Over ons - Helma Reuvers

Helma Reuvers

Algemeen

Ger Boer

Algemeen

Over ons - Marianne van der Paal

Marianne van der Paal

Algemeen

Over ons - Piet Kruithof

Piet Kruithof

Algemeen

Over ons - Kees Riemens

Kees Riemens

10km-groep, woensdagochtend

Over ons - Jacqueline Berkel - van Nieuwenhuizen

Jacqueline Berkel

Dauwendaele, Maandagmiddag

Website Middelburg Beweegt

Over ons - Anjali Geensen

Anjali Geensen

Over ons - Anne Tazelaar

Anne Tazelaar

Over ons - Marlies van der Stoel

Marlies van der Stoel

Over ons - Piet Kruithof

Piet Kruithof

Informatie over lidmaatschap

Beweegpad

Deelnemen aan een beweegpad-groep in de Griffioen kost € 24 per kwartaal. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Het beweegpad in Klarenbeek kost € 9 per kwartaal. Dat is exclusief koffie of thee na afloop. Als u eenmaal lid bent, mag u gratis deelnemen aan de andere beweegpad-groepen en ook aan de wandelgroepen. Als u, naast het beweegpad, meegaat met een wandelgroep, is de koffie of thee na afloop daar voor eigen rekening.

Wandelgroep

Deelnemen aan een wandelgroep kost € 9 per kwartaal. Het kopje koffie of thee na afloop mag u zelf afrekenen. Eenmaal lid? Dan mag u zonder verdere kosten deelnemen aan een andere beweegpad-groep of aan een van de wandelgroepen. Als u een of een paar keer mee gaat doen aan het beweegpad, is dat inclusief het kopje koffie of thee.

Meedoen

Iedereen kan vrijblijvend met ons kennismaken en u mag een paar keer gratis meedoen om te ervaren welke groep het beste bij u past. Heeft u vragen of wilt u eens meedoen om kennis te maken? Als u het contactformulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Jaarstukken

Lees meer

Bekommerpotje

Huisregels

Lees meer

Ontstaan van de stichting

Het begon allemaal in de Griffioen. De namen van de mannen van het eerste uur Jos van Hees en Marien Boonman moeten hierbij zeker genoemd worden. Onder de vleugels van Stichting Griffioen “de Wijk” is op 30 augustus 2014 het Beweegpad Griffioen officieel geopend door Olga Commandeur, veelvuldig Nederlands kampioen 400m en 800m hardlopen en bekend van tv van “Nederland in Beweging!”
Het beweegpad heeft een totale lengte van 2,4 km en is verdeeld in 3 stukken van ruim 800 m met 3 verschillende startlocaties.
De nadruk ligt op oefenen en minder op wandelen. U kunt het beweegpad lopen onder leiding van een van de begeleidende fysiotherapeuten. Door de aan het begin geplaatste kaartjes en de op straat aangegeven symbolen kan iedereen ook zelf het beweegpad lopen, alleen, met vrienden, opa‘s of oma’s met kleinkinderen.

 

Bestuur en vrijwilligers/begeleiders. Anneke Bosman, Jacqueline van Hoorn en Anne Tazelaar ontbreken

 

Later is door sponsoren en de PZC Publieksprijs Elke Stap Telt opgezet, ook in de wijk de Griffioen. Dit project was een succes en veel deelnemers wilden blijven wandelen in groepsverband. De gemeente heeft de projectgroep Beweegpad gevraagd dit te organiseren, ook in andere wijken met de bedoeling het uit te breiden naar heel Middelburg. Voor de coördinatie van alle beweegpad- en wandelgroepen is daarop de stichting Middelburg Beweegt opgericht op 9 september 2016. Aanvankelijk is naast de 3 beweegpad-groepen gestart met 3 wandelgroepen, dinsdag- en donderdagmiddag 5 km en woensdagochtend 10 km. Inmiddels zijn er naast de bestaande beweegpad-groepen nog een beweegpad-groep en 5 wandelgroepen actief met afstanden variërend van 1,5 tot 12 km. Een groot aantal vrijwilligers zorgt voor de begeleiding, zowel voor als achter de schermen.

Sponsors

Deze website is mede mogelijk gemaakt door sponsor Maex